Grote Limburger

De Limburgse Tv-zender L1 gaat in 2006 over tot de verkiezing van de Grootste Limburger Aller Tijden’. Dit als goede manier om historische en culturele informatie over Limburg te presenteren in een aantrekkelijke vorm.

Na de eerste stemronde, waarin Limburgers in zo’n 10 verschillende categorieën op 66 kandidaten kunnen stemmen, blijven vijf titelkandidaten over: Jos Verstappen, Toon Hermans, Jan Linders, Hanna van de Voort en Jack Poels. De finale werd rechtstreeks uitgezonden door de regionale zender. Via telefoon en sms kunnen de kijkers tijdens de uitzending stemmen. Jan Linders (van supermarkt Jan Linders) wint, Jack wordt tweede en daarmee de grootste nog levende Limburger.

Jack: ‘We volgden die verkiezing in de bus op weg naar een optreden. Van mij had Toon Hermans mogen winnen. Tweede vond ik heel eervol; tegelijkertijd was ik blij niet de eerste te zijn. De volgende dag bleef ik in elk geval bespaard van interviews en alle drukte daar om heen; toch hoog geëindigd en er bleef nog iets te wensen over: ooit eerste worden!’

X