Geridderd

In het gemeentehuis van Horst aan de Maas krijgt Poels in het voorjaar van 2007 de versierselen behorende bij de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.
De Horster burgervader roemt hem om zijn maatschappelijke verdiensten als schrijver, componist en kunstschilder.

“Jack Poels heeft naam gemaakt als tekstschrijver en componist van soms vrolijke, soms melancholieke liedjes en hij heeft een vernieuwende bijdrage geleverd aan de Nederlandse muziekgeschiedenis. De teksten in het Limburgse dialect spreken een breed publiek aan. Als leadzanger/ frontman, componist en tekstschrijver heeft hij met Rowwen Hèze nationale en internationale faam verworven. Zijn verdienstelijke inzet voor de dialectmuziek en de instandhouding en verbreiding van de Limburgse cultuur zijn van een niet te onderschatten betekenis.”

Jack Poels reageert verrast: “Bijzonder eervol dat mij dit gegund wordt. Maar ik realiseer me heel goed dat zoiets alleen behaald kan worden met mensen om je heen die in hetzelfde doel geloven”.

Jack nu: “Eigenlijk wist ik het al eerder. De wekelijkse Rowwen Hèze vergadering werd geopend met: ‘Even kijken wat hier staat, jullie krijgen allemaal een onderscheiding. Oh nee, Jack krijgt een lintje. Oh, had ik dat niet mogen zeggen?’ Een half jaar later zat ik dus in mijn zondagse pak op het stadhuis te wachten tussen andere genomineerden die nog van niks wisten.”

X