De persoon De kunst De smaak De muziek De teksten De rest...   De winkel  
 
   
 
Pagina 19 van 37
Totaal aantal berichten: 1801
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 
36 37 
 

Het kost mij elk jaar moeite om in de stemming te komen, hier boven de grote rivieren. Ik kijk daarom wel regelmatig naar L1. Dit jaar voor 't eerst geen "eigen thuis" meer in Zitterd. Ik kan gelukkig bij mijn vriendin logeren, waar ik ook elk jaar mee uitga, maar het zal toch heel anders worden, deze vastelaovend. Ben zelf heel benieuwd of het mee- of tegenvalt. Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 19-2-2011 om 19:38 uur

Bij ons komt dat Vasteloavesgeveul ook nog niet echt naar voren. Wel LVK gekeken en beleefd. Maar ... eerst nog naar Koper! Daarna komt Vasteloavend wel, denk ik.

Geplaatst door Kees en Elly op 19-2-2011 om 19:21 uur

" HELLO AGAIN"..... Vanavond naar Ray geweest, maar hij kon niet tippen aan koper. Hoor en zie veel liever jou met de RH boys. Vrijdag de laatste kopervoorstelling voor mij. Echt jammer, hoop dat er in het najaar een vervolg op komt. Hierna is het aftellen naar HdT. Heb hier erg veel zin in. Veel succes met de voorbereidingen hierop. Zal vast een gezellig mooi weekend worden! Liefs Aletta

Geplaatst door Aletta op 17-2-2011 om 00:07 uur

Hoi Jack, ook in Gouda is "de koffie altied kloar"... (trouwens in Westervoort ook!) We hebben genoten vanaf het 2e balkon, goed overzicht, maar wel ver weg. Annie vond het ook super, voor haar was alles nog nieuw. Jammer, dat jullie na afloop niet meer naar de foyer zijn gekomen (alleen Jan gezien). Ik heb de afgelopen dagen een omgekeerde HAL meegemaakt: Giesen in Venlo en Poels in Gouda, veel Limburggevoel! Het intieme, ongedwongen sfeertje bij Leon en de mooiste liedjes bij jou. Zou een perfecte combinatie zijn!!! Helaas zit Koper er voor mij nu op. Bedankt voor 4 mooie avonden. Groetjes, Annie en Ine, 2 Limburgse zussen met veel Limburggevoel, maar die soms ook de keerzijde ervan ervaren, na meer dan 30 jaar boven de grote rivieren.

Geplaatst door Ine op 15-2-2011 om 20:31 uur

Ik ben blij Ja dat zijn wij ook zoals jullie het nummer "Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben"brengen.Het is een geweldig nummer van Joost Nuissl..Maar zoals jullie dit weer doen,er zijn geen woorden voor. Ja SUPER.Groet Gerrit en Hannie

Geplaatst door gerrit en hannie op 14-2-2011 om 17:18 uur
Voor meer informatie kijk op S5NTR

Mijn Limburg gevoel... Tja, ik heb ook dat kleine gebrek: ik kom er niet vandaan. Maar als ik naar de teksten van RH en HdT luister, "voel" ik Limburg. De dorpjes, het natuurschoon, de cultuur, het genieten van het leven... Bij een filmpje op Youtube, van De Peel in brand, heb ik ooit eens gereageerd met "ik krijg heimwee naar waar ik nooit gewoond heb". Het is moeilijk een gevoel in woorden te vatten. Als ik aan Limburg denk, dan zie ik de weg naar Griendtsveen voor me, zoals die er begin vorig jaar bij lag. Rechts een "verdronken" landschap, dode berkenbomen in het water, Vlaamse gaaien... Een romantische straatnaam als "Veenpluis", langgevelboerderijen, zoervleis, het golvende landschap als ik verder zuidwaarts rij, de stijl van de huizen in bijv. Landgraaf, het charmante accent van Pedro (Muziekhuis Dera in Heerlen) waar ik mijn accordeon kocht, de carnavalsoptocht in America, en zo kan ik nog wel even verder mijmeren. Bij Koper in Breda vroeg Leon aan meerdere mensen waar ze vandaan kwamen, waar hun thuis is. Voor mij is dat momenteel, na 18 verhuizingen, in Tiel. Noordelijker ga ik niet meer, alleen maar Zuidelijker. Misschien dat er ooit een einde komt aan mijn "gebrek", en is mijn thuis in Limburg.

Geplaatst door Glencora op 14-2-2011 om 14:11 uur

Hoi Jack. Donderdag 10 februari ben ik samen met mijn vader en moeder naar jullie nieuwe theatertour koper gewesst in het chasse in Breda. Ik ben samen met mijn vader al jaren fan van jullie. Het was een geweldige avond. Dat de avond voor ons bijzonder zou zijn wisten we van te voren al , maar hij is nog veel bijzonder geworden. Op bijna het einde werd de naam van mijn vader genoemd(ton) en verteld dat ie grote fan van jullie is , maar dat hij een paar weken geleden slecht nieuws te horen heeft gekregen en op dit moment van dag tot dag leeft. Daarna hebben jullie een nummer voor hem gezongen. Het was een echt kippevel moment , maar hij heeft zo genoten die avond. Al was nader hand helemaal op. Bedankt namens mijn vader voor dit mooi gebaar. Alleen weten we niet meer de titel van het nummer wat jullie voor hem speelden. Graag wil mijn vader dat nog weten. Nogmaals bedankt Groetjes Marijn Frijters

Geplaatst door Marijn frijters op 12-2-2011 om 23:26 uur
Reactie van Jack:
Dag Marijn, dat lied heet; 'Blieve loepe'. Sterkte met alles.

Ook ik ben blij dat ik niets vergeten benNietvan het verleden en het heden,alleen uiten is voor mij altijd heel moeilijk en houd alles voor me zelf.Maar geniet van alles wat ik meemaak, en niets vergeten ben en zal!Groetjes Alice.

Geplaatst door Alice en Theo op 9-2-2011 om 23:09 uur

Vandaag was zo'n dag dat alles tegenzat. Plots moest ik aan de woorden " Stay hard, stay alive, stay hungry" denken...Nu ben ik blij... Liefs Aletta

Geplaatst door Aletta op 8-2-2011 om 20:47 uur

Schrijf hier je bericht...wat een fantastische avond was dat in de schalm gisteravond. Heel anders als de voorstelling "saus". Leon deed het supergoed en erg leuk. Dan zijn bijna laatste praatje het sloeg bij mij in als een bom. Ken Linda namelijk haar vader is mijn collega. Was erg ontroerd door het verhaal en de song daarna. Krijg nu ik dit schrijf nog tranen in mijn ogen. Dank voor de bijzondere avond en hopenlijk snel tot ziens in Veldhoven Corry

Geplaatst door corry op 8-2-2011 om 10:20 uur

Hoi Jack, heel mooi je column blad! Vandaag heb ik mijn zus blij gemaakt met de DVD van Herberg de Troost, met handtekeningen. Vandaag precies 2 jaar geleden waren we samen met mijn moeder in de schouwburg in Sittard om van SAUS te genieten. Er is veel veranderd in die 2 jaar: nu is Mam in het verpleeghuis, heel stil, (voor de wereld) heel nutteloos, heel mooi! Nog bedankt voor de mooie avond in Doetinchem. Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 6-2-2011 om 22:38 uur

Hallo Jack. Vorige week in Drachten een geweldige avond gehad door op het podium te zitten aan de bar.Je had gelijk toen ik van het podium ging dat ik zuinig met het goudgele vocht moet zijn.Maar een nieuw nummer Gerrit is een lollige vent was super.We zien elkaar in Emmen.Het is nu zaterdag 22.30 uur en zit van SAUS te genieten.Ik hoop dat jullie nog veel van deze geweldige muziek maken .Groeten uit Den Ham (GN) j

Geplaatst door gerrit homan op 5-2-2011 om 22:31 uur
Voor meer informatie kijk op SFC5D

Mooie column Jack.Tot vandaag hadden wij ook zo'n blad aan onze notenboom. Helaas heeft die de lente niet gehaald en hangt nu treurig in het gaas. Ken je trouwens het nummer Winter Winds van Mumford & Sons ? Lijkt me echt een nummer voor een mooie Poels tekst.

Geplaatst door anneke op 5-2-2011 om 17:04 uur

Ze wordt in mei 91 en heeft alles meegemaakt wat een mens kan meemaken in het leven. Van een flinke, struise vrouw veranderde zij door de jaren heen in een broos, klein omaatje. Haar broers en zussen en die van haar man heeft ze overleefd. Twee van haar 6 kinderen zijn op veel te jonge leeftijd aan borstkanker overleden. Ook bij haar is jaren geleden al een borst geamputeerd. Vorig jaar is weer borstkanker geconstateerd bij 2 van haar overige dochters. Iedereen dacht dat ze dit haar dood zou betekenen. Maar ze bleef overeind. 9 mei is ze jarig, mijn moeder. Op zondag 8 mei komen haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen uit alle hoeken van de wereld naar Brabant om haar te feliciteren. Ze ontvangen allemaal uw prachtige stukje met de titel 'blad' uit 'Herberg de Troost' in de Limburger van vandaag. Op een dag zal ook de broze stengel breken, waaraan mijn moeder aan het leven hangt. Ik hoop van harte dat dit voorlopig nog niet gebeurt, maar als het zover is, kan ik geen betere tekst bedenken voor haar afscheid dan de prachtige woorden die u geschreven hebt. Hartelijk dank daarvoor.

Geplaatst door Gonnie Strick-Vossen op 5-2-2011 om 14:32 uur

Opdracht voltooid!;-)

Geplaatst door Astrid D. op 2-2-2011 om 16:46 uur

Dankjewel......!!! En wil je Leon een klein kusje op zijn wang geven van mij? x

Geplaatst door Astrid D. op 1-2-2011 om 00:39 uur

Talent heeft Ralf zeker! Geweldige stukjes schrijft hij, ik lees met plezier vaak zijn Herbergpost. Dat boek zet ik op mijn verlanglijstje. Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 31-1-2011 om 15:24 uur

Was erg leuk en gezellig in hotel Szarkowicz. Ook het wachten en napraten was gezellig. Wij zijn blij dat jij ons niet vergeten bent. Mooi lied, met achtergrond info nog leuker. Ook de terugreis was weer gezellig en weer langs Biezenhof gekomen! Groetjes, Kees en Elly.

Geplaatst door Kees en Elly op 28-1-2011 om 19:06 uur

Hoi Jack, ontzettend genoten in Hotel Scarkowicz! Het laatste nummer gaan we vast terug zien in Herberg de Troost, of niet? Een geweldige zin trouwens:"en dat ik steeds ben blijven dromen, dat het toch zover zou komen..." Het was ook heel gezellig in "de ontmoeting" en de terugreis met Kees en Elly. En zijn jullie goed aangekomen in Maastricht in de limousine? Hoezo, gewone jongens??? Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 27-1-2011 om 22:00 uur

Hoi Jack, blijft leuk om dat interview nog eens te zien. Maar nog leuker is, dat ik op you-tube dat stukje zag van wakker were bij Rowwen Hze giet vremd. Dat had ik nog nooit gezien. Zijn er nog meer van deze filmpjes? Zou mooi zijn om Rowwen Hze giet vremd eens in zijn geheel te kunnen zien. In die tijd waren jullie voor mij alleen nog maar de band van Bestel mar. Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 25-1-2011 om 21:03 uur

Ps: ik zal heideroosje een roosje brengen als ik hem bewonderen kan...

Geplaatst door Aletta op 23-1-2011 om 23:38 uur

Wil je Heideroosje niet zelf in je tuin zetten....zal er toch afstand van moeten doen, maar je kunt hem nog gaan bewonderen en het is zeker voor een heel goed doel. Ik zal hem ook zeker gaan bekijken. Toch mooi dat mensen vanaf hun wolkje je nog dingen in kunnen fluisteren. Uit het oog maar nooit uit je hart. Ben er van overtuigd dat hij mooi is!! Ga je 16 febr. ook naar Ray? Lieve groet, Aletta

Geplaatst door Aletta op 23-1-2011 om 19:09 uur

wat leuk om af en toe de naam van mijn broer nog eens voorbij te zien komen, hij zou hier zeker apetrots op zijn en als hij het zou kunnen zou hij zeer zeker af en toe van zijn wolk afkomen om menigeen te helpen met het afmaken van zijn schilderij! Veel succes verder, we blijven je volgen!

Geplaatst door Marcel Schreinemachers op 23-1-2011 om 11:43 uur

Wij zijn nu ook wel langzamerhand erg benieuwd naar jouw Heideroosje. Groetjes, Kees en Elly.

Geplaatst door Kees en Elly op 23-1-2011 om 11:36 uur

Hoi Jack, is het niet mogelijk om een foto van Heideroosje op je site te plaatsen? Ik ben wel benieuwd naar die kleurige olifant. En succes vanavond in Zitterd, ik ben er helaas niet bij. Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 22-1-2011 om 15:54 uur

Schrijf hier je bericht...Hi Jack, Harrie zal zeker trots zijn op jouw "Heideroosje" ( wat een leukwe naam trouwens) groetjes Margriet Kousen

Geplaatst door Margriet Kousen op 22-1-2011 om 12:31 uur

En Harrie is vast en zeker apetrots!

Geplaatst door Trudy op 22-1-2011 om 10:46 uur

Hoi Jack! Vorig jaar in Nieuwendijk heb ik jullie feesttent concert bijgewoond. Ik ben toen overgekomen vanuit Galway, Ierland. En ik zal het nooit meer vergeten dat jullie dat prachtige nummer van ShaneMacGowan speelde! Super! Volgende week spelen jullie in Drachten ( waar ik vandaan kom ) en mijn ouders hebben met kerst een kaart voor me gekocht dus ik ga donderdag naar huis en ik zie jullie volgende week zatedag, en geloof me... Ik kan niet wachten...! Tot dan!

Geplaatst door Ronald van Dijk op 20-1-2011 om 21:36 uur

Wat een heerlijk ontspannen voorstelling zagen we in Roosendaal, het oogde zo lekker losjes. Mooie verhalen over helden, belevenissen en jeugdherinneringen. Verrassende arrangementen en zelfs stof tot nadenken. Op de terugreis werden we vergezeld door een mooie volle maan; de radio speelde Jacques Brel. Wat een geluk! Warme groet, Trudy

Geplaatst door Trudy op 20-1-2011 om 19:28 uur

Jaaa, zal vanavond ook weer is gaan luisteren hoe die Americana klinkt, t is tenslotte alweer ff geleden, en ben benieuwd of er nog veranderingen zijn doorgevoerd sinds de laatste keer, Succes alvast

Geplaatst door Liesbeth op 19-1-2011 om 17:36 uur

Mooie recensie! Ik had er al zin, maar nu begint het helemaal te kriebelen voor vanavond. En ook al is het de 2e Koper voor mij, elke keer zal het weer anders voelen. Tot straks, groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 19-1-2011 om 15:31 uur

Wat een mooi, sfeervol verslag van Ralf!

Geplaatst door Nicolien op 18-1-2011 om 16:08 uur

Hoi Jack, Vanavond wordt mijn verjaardags wens vervuld. Met ons hele gezin naar een optreden. Weet je nog dat ik je dat heb verteld bij omroep Gelderland. Ben benieuwd wat onze zonen er van vinden

Geplaatst door anneke op 15-1-2011 om 17:05 uur

Hallo Jack, meer dan een jaar geleden heb ik jullie echt ontdekt. het was voor mij een geweldige ervaring. ben ook lid geworden van de fanclub en in november zijn mijn lief en ik op het slotconcert geweest, het was geweldig! Nog nooit zoiets meegemaakt! dank je wel voor de mooie, leuke, gekke liedjes. Limland is voor mij een heerlijk land geworden, liefs uit Zoetermeer

Geplaatst door Elly op 11-1-2011 om 20:59 uur

Hoi Jack, ik ben de echtgenoot van Elly! Elly is een goot fan van Rowwen Heze en jou in het bijz. Elly heeft vele bezoeken gebracht aan concerten. di 18.01 is Elly jarig en wordt ze 46 jaar, uiteraard is ze aanwezig in de Kring en heb ik de Moriaan gereserveerd voor een diner vooraf. Vraag is of Elly met jullie op de foto mag/kan en/of je haar zou willen feliciteren tijdens koper. je zou een bijz wens doen vervullen... bvd, Berry uit Huijbergen

Geplaatst door Berry op 10-1-2011 om 18:20 uur

Och, arme Blackie! Een aandoenlijke column, 't is altijd akelig om een maatje te moeten laten gaan. En wat een heerlijke uitzending op radio 2 afgelopen zaterdag. We hebben lekker met een borrel op de bank zitten luisteren en genoten! Groetjes,Trudy

Geplaatst door Trudy op 10-1-2011 om 09:35 uur

Hoi Jack, ontroerend mooie column over Blackie! Mijn complimenten! Gisteren heb ik een uur bij de radio gezeten, de gang naar Amsterdam kostte me teveel tijd, maar zo heb ik toch ook ervan kunnen genieten. En als er ooit een quiz wordt gehouden over Rowwen Hze denk ik dat de fans er meer van weten dan jijzelf: Pinkpop was toch echt in 1992 en de tegenhanger van het Megje van Vermeer is ook niet "De Toet", maar duidelijk "De Brug"! Ok, de toet hing ook aan de muur net als het schilderij, maar daar houdt de vergelijking dan toch ook wel op. Misschien moet je er het tekstboekje nog eens op naslaan... Groetjes, Ine.

Geplaatst door Ine op 9-1-2011 om 13:55 uur
Reactie van Jack:
Ha, ha, ik bedacht het me ook terwijl ik het vertelde. Maar om het toen nog weer terug te gaan draaien leek me niet zo slim. En mijn 'getallen defect' zal wel niet meer te repareren zijn ben ik bang.

Was erg leuk om er bij te zijn in het TROS muziekcaf. Leuke mengeling van oude en ieuwe nummers. En ... GOUD. Heel mooi. En gelukkig zijn jullie ook op tijd en veilig in Venray gekomen. Bedankt, groetjes, Kees en Elly.

Geplaatst door Kees en Elly op 9-1-2011 om 10:18 uur

2 kaartjes over voor 10 april a.s. in Geleen, geen rare biedingen ze gaan tegen kostprijs weg

Geplaatst door John Metselaars op 4-1-2011 om 17:23 uur

Hoi Jack, Zilver op de 2e plaats, dat past precies! Al zit er wel een goudgeel randje omheen. Proficiat met weer een mooie prestatie. Verder wens ik jou en je familie 'n zeelich nuujaor en alles wat wunsjelik is in 2011! Na zo'n jubileumjaar zal het wel wat rustiger toegaan, maar dat geeft misschien wel weer wat tijd voor uitstapjes naar Holland?! Het zou zonde zijn als die lijn overwoekerd wordt, als hij braak blijft liggen. Ik hoop dit jaar weer veel van al je mooie teksten en muziek te mogen genieten. Tot gauw. Groetjes, Ine. P.S. Het blauwe doek vind ik het mooiste, goede actie!

Geplaatst door Ine op 1-1-2011 om 15:19 uur

Hey Jack,wij wensen jou en je familie ook een heel gelukkig en gezond 2011 toe!Hopen op een goed RH jaar! Groetjes Alice en Theo.

Geplaatst door Alice en Theo op 31-12-2010 om 12:34 uur

Hoi Aletta, Wat leuk dat jij dat huiskamerconcert van Skinnie hebt! Ik zat dit jaar in de organisatie van Ut Glaze Hos, en was o.a. de contactpersoon voor Skinnie en zijn manager Eric. Het huiskamerconcert was een idee van Eric, wij waren daar erg blij mee. Veel plezier gewenst met het concert! Groetjes, Glencora

Geplaatst door Glencora op 30-12-2010 om 14:18 uur

Maar eerst komt Skinnie naar Arnhem, naar mijn huiskamer. Rene vroeg of ik een verjaardagskadootje wist, waarop ik antwoorde, bedenk maar een goed doel. Dat is een bijzonder goed doel geworden. Skinnie had zichzelf opgegeven voor een huiskamer concert bij ut glazen hoes, een heel goed doel. Hierop is Rene gaan bieden en is de hoogste bieder geworden...Echt leuk, ja zeg nou, wie kan zeggen dat Skinnie op haar verjaardagsfeestje komt spelen...Als jij zin hebt, je bent ook welkom! (zou leuk zijn als je met hem meekomt....) Net leuke beelden voorbij gekomen van RH op de top2000. Deze week zit ik vast aan de radio, mooie muziek met 4 nummers van RH. Helaas nog donderdag en vrijdag werken , maar de radio gaat aan. Ik wens je een goede jaarwisseling...laat de Champoels maar knallen!

Geplaatst door Aletta op 29-12-2010 om 20:11 uur

Ai...mijn reactie was nu ik het zo terug lees ietswat aan de "scherpe kant"....sorry....x(het was vast weer de rode wijn...ga voortaan wit proberen...;-))

Geplaatst door Astrid D. op 27-12-2010 om 00:19 uur

Hey Jack, We hebben vrijdagavond kerstavond lekker genoten van een glas champoels onder de kerstboom. Een aanrader iedereen! Deze was verrukkelijk Binnenkort weer een nieuwe fles bestellen;) Groeten Dennis

Geplaatst door Dennis van Eijk op 26-12-2010 om 04:06 uur

Oja, Vrede op Aarde... ik neem nog een glas rode SPAANSE wijn, een FRANS kaasje, ennuh...een OLD AMSTERDAM, kijk naar een film uit ISRAEL..ga zo slapen in ALVERNA...en hoop dat ik volgend jaar nog ga skieen in OOSTENRIJK, en....De Herberg ga zien in GELEEN!!!! Jack, een leuke 2de Kerstdag en een verrassend 2011....oei,oei,spannend!

Geplaatst door Astrid D. op 26-12-2010 om 00:20 uur

Wat nou; export product? Hoezo PRODUCT?? Herberg de Troost bestaat omdat deze jongens graag muziek maken!!! En als dat nu eens een keer niet in het Limburgs, (Latijns, Zweeds, Alvernees) is, is dat omdat zij dat zo voelen en dat vinden veel mensen helemaal prima! Waarom zo vaak pleiten voor de Limburgse taal? Is helemaal niet nodig want die blijft toch wel prachtig! ;-)

Geplaatst door Astrid D. op 25-12-2010 om 23:36 uur

Hallo Jack. Weet jij wat er met het 2e schilderij is gebeurt op de veiling ? Er staat er nu nog maar 1 op.

Geplaatst door michael van der poel op 25-12-2010 om 21:23 uur

Het concept van Herberg de Troost is geweldig. Dicht bij jezelf blijven is het devies. Het toont de kracht van oeroude stenen, authentieke mensen, beproefde streekproducten en eigentijds Limburgs talent. Daar horen wat mij betreft liedjes bij in het eigen dialect. Want dan ontstaat er een onvervalst Limburgs exportproduct met ongekend potientieel.

Geplaatst door monique breemen op 24-12-2010 om 18:19 uur

hey vriend alweer een tijd geleden dat ik je gezien hebt. fijne feestdagen , geniet er van . komend jaar kom ik weer eens kijken bij een optreden . de teller staat nu op 44 optredens . vr. gr. andre uit brielle

Geplaatst door andre op 24-12-2010 om 15:43 uur